JOŠ BOLJA SARADNJA NACIONALNOG SAVETA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE I GRADSKE BIBLIOTEKE U SUBOTICI

+100%-

JOŠ BOLJA SARADNJA NACIONALNOG SAVETA BUNJEVAČKE NACIONALNE MANJINE I GRADSKE BIBLIOTEKE U SUBOTICI

U okviru obilužavanja „Dana maternjeg jezika” Nacionalni savit bunjevačke nacionalne manjine i Gradska biblioteka u Subotici dodatno su učvrstili već dobru saradnju. Naime, gosti iz NSBNM su 21, februara 2021. godine pridstavnicima Biblioteke uručili izdanja na bunjevačkom jeziku koja će bit dostupna na pozajmnom odiljenju Gradske biblioteke u Subotici.


– Najstarija ustanova kulture u Subotici ima dugu tradiciju saradnje sa svim etničkim zajednicama u gradu, a posebno ističemo bunjevačku nacionalnu zajednicu. Imamo iza nas uspešnu višegodišnju saradnju, a sada ona postaje još bolja. Opredelićemo i jedan prostor gde će biti istaknuta literatura koja će se odnositi na bunjevačku kulturu i tradiciju – istako je, izmed ostalog, Dragan Rokvić, direktor Gradske biblioteke u Subotici.


Divaneć o dobroj saradnji, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, je obavistila kako je ovom prilikom pridato stotinjak knjiga. – Tu su izdanja razne tematike, sve ono što smo stvarali u okviru bunjevčke zajednice u protekli i više od osamnajst godina. Mislim kako je ovo lip poklon čitalačkoj publiki Subotice i svima onima koje zanima o čemu smo pisali. Pripravljamo i nova izdanja, jedno će bit dvojezična knjiga, na osnovu stari tekstova mađarski istoričara i etnografa. Koristimo priliku kako bi uradili štogod i za naš narod u Mađarskoj koji se bori za ostvarivanje svoji prava – dodala je dr Kujundžić Ostojić.

 

Izvor: NS bunjevačke nacionalne manjine

Foto: NS bunjevačke nacionalne manjine