Kamp u Slovačkoj za decu iz materijalno ugroženih porodica

+100%-

Međunardoni slovačko-srpski kamp je prilika za decu iz opštine Kovačica da putuju, steknu nova znanja i da se bave kreativnim poduhvatima. Već sedmi put po redu organizuje se u okviru Centra za socijalni rad u saradnji sa Evangelističkom crkvom iz Podlužana. Ove godine je kamp trajao od 15. do 21. jula.

 

Deci je obezbeđena hrana i smeštaj u planinskom hotelu Akademik u Račkoj dolini. Planirano je da deca iz socijalno ugroženih porodica i deca iz hraniteljskih porodica prisustvuju odgovarajućem sadržaju namenjenom za njihov uzrast i u okviru radionica dobiju nova znanja, da se druže, zabavljaju i steknu nova iskustva. Drugarima će se pridružiti i deca iz obe crkvene zajednice iz Kovačice. Kamp je tradicionalno planiran da traje nedelju dana, a deca kreću na putovanje u nedelju 15. jula.

 

Pored organizovanja kampa, Evangelistička crkva svake godine deci obezbeđuje novogodišnje paketiće. Uvek u istom maniru: svaki poklon bira se prema detetu koji ga dobija. U obzir se uzima pol, uzrast i interesovanja.

 

Izvor: Južni Banat

Kategorije: Slovačka zajednica