Komitet Saveta Evrope u poseti Novom Pazaru

+100%-

Komitet Saveta Evrope u poseti Novom Pazaru

Savetodavni komitet Savjeta Evrope analizirao je u Novom Pazaru stanje manjinskih prava Bošnjaka u Sandžaku.

white

Delegacija-SE-u-BNV-2

white

Predstavnik ovog komiteta Einar Niemi izjavio je posle sastanka sa predsednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esadom Džudževićem da je boravak u Novom Pazaru organizovan radi utvrđivanja stanja na terenu.

white

Za sada samo razgovaramo i prikupljamo mišljenja ljudi i institucija, a kada se vratimo u Strazbur pažljivo ćemo raditi uz pomoć materijala kojeg smo prikupili na izradi jednog mišljenja. U ovom trenutku je i suviše rano da dajemo bilo kakve zaključke, jer je ideja da naše mišljenje bude predstavljeno na sastanku krajem novembra”, kazao je Niemi.

white

Predsednik Vijeća Esad Džudžević je medijima izjavio da je Komitet Saveta Evrope kroz Izveštaj o položaju Bošnjaka u Srbiji od 2007. do 2011. godine dobio dodatne informacije o tom pitanju.

white

U nekim stvarima smo zadovoljni, neke smo deblokirali jer imamo dobar pristup Vlade Srbije i maksimalno ga koristimo. To znači da u parterskom odnosu sa Vladom, odnosno resornim ministarstvom uvodimo nastavu na bosanskom jeziku za pripadnike bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji”, naglasio je Džudžević.

white

(radiostoplus.com)