Konferencija ,,Institucionalni i strateški okvir za unapređenje zapošljavanja Roma u Republici Srbiji“

+100%-

Sutra, 29. oktobra, od 10.30 do 15.30 časova, u zgradi Ujedinjenih nacija, Bulevar Zorana Đinđića 64, Novi Beograd, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i UNHCR organizuju konferenciju ,,Institucionalni i strateški okvir za unapređenje zapošljavanja Roma u Republici Srbiji“.

 

Gostima i medijima će se od 10.30 časova obratiti:

 

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave

Hans Fridrih Šoder, šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji

Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice Programa UN za razvoj (UNDP)

Predstavnik/ca Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine

 

Događaj se organizuje u okviru projekta “Lokalne inicijative za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja u Srbiji”, koji ima za cilj da se veći broj mladih obrazovanih Roma i Romkinja zaposli u institucijama na lokalnom nivou, i da im omogući sticanje znanja, veština i relevantnih iskustava kako bi mogli da utiču na društvene i političke procese u gradovima i opštinama u kojima žive.

 

Konferencija će okupiti donosioce odluka, načelnike gradskih i opštinskih uprava, rukovodioce i zaposlene u jedinicama lokalnih samouprava, lokalnih institucija i organizacija iz opština koje su uključene u program povećanja socijalne uključenosti Roma: Bačka Palanka, Bela Palanka, Beograd/Zvezdara, Bujanovac, Kragujevac, Lajkovac, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Vladičin han, Vranje, Vrnjačka banja, Zaječar, Nova Crnja, Smederevo, Valjevo, Beočin, Odžaci, Prokuplje, Subotica, Pančevo, Niš, Novi, Bečej i Požarevac/Kostolac.

Kategorije: Arhiva, Romska zajednica