Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2019. godini

+100%-

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisao je konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2019. Godini. Konkurs se raspisuje za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti kulture.

 

Specifičan cilj konkursa je unapređenje kulturne delatnosti nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

 

Ukupna sredstva koja će biti dodeljena po ovom konkursu iznose 30.000.000,00 dinara.

 

Minimalna vrednost odobrenih sredstava po pojedinačnom programu/projektu ne može biti manja od 150.000,00 dinara, a maksimalna vrednost odobrenih sredstava po pojedinačnom programu/projektu ne može biti viša od 1.000.000,00 dinara.

 

Pravo učešća na Konkursu imaju: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, koje imaju sedište na teritoriji Republike Srbije i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta odnosno akademija strukovnih studija (u daljem tekstu: učesnik konkursa).

Učesnik konkursa može konkurisati samo sa jednim programom/projektom.

 

Konkurs se raspisuje u periodu od 9. maja do 7. juna 2019. godine.

 

Detaljnije o konkursu možete pročitati na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Kategorije: Izdvajamo