Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine

+100%-

Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave raspisalo je Konkurs za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti obrazovanja u 2020. godini.

 

Ukupna sredstva koja će biti dodeljena po ovom konkursu iznose 30.000.000,00 dinara. Minimalna vrednost odobrenih sredstava po pojedinačnom programu/projektu ne može biti manja od 150.000,00 dinara, a maksimalna vrednost odobrenih sredstava po pojedinačnom programu/projektu ne može biti viša od 1.000.000,00 dinara.

 

Pravo učešća na Konkursu imaju: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije, čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama ostvaruju u oblasti zaštite i unapredjenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, koje imaju sedište na teritoriji Republike Srbije, kao i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta, odnosno akademija strukovnih studija.

 

Konkurs je otvoren od 18. februara do 18. marta 2020. godine.

 

Izvor: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave