“Kraj multikulturalnog projekta i/ili komodifikacija multikulturalizma”

+100%-

“Kraj multikulturalnog projekta i/ili komodifikacija multikulturalizma”

 

U “Omladinskom klubu CK 13” 14. novembra je Udruženje romskih studenata realizovalo je Okrugli sto na temu “Kraj multikulturalnog projekta i/ili komodifikacija multikulturalizma”.

 

 

 

Na okruglom stolu, govorili su su prof. dr Alpar Lošonc – sociolog, predstavnik mađarske nacionalne zajednice , Miroslav Kevždi – religiolog, predstavnik slovačke nacionalne manjine, Nenad Vladisavljev – sociolog, predstavnik romske nacionalne manjine. Centralna tema na okruglom stolu bila je, narušeni ideološki koncept multikulturalizma koji za konsekvencu ima sve veće dezintegrisanjesuživota nacionalnih zajednica u zemlji I Evropi.  Izlagači i učesnici pokušali su kritički da preispitaju mogućnosti za utemeljenje jedne nove ideološke paradigme kao  nove potke za povezivanje različitihkultura oko jedne zajedničke ideje.

 

Skup je pozdravila i učestvovala u debati i Jelena Jovanović, zamenica predsednika nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, koja je između ostalog govorila o značaju romskog jezika.

 

Realizaciju okruglog stola omogućio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu I nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

 

Izvor: Nacionalni savet romske nacionalne manjine

Foto: Nacionalni savet romske nacionalne manjine

 

 

 

Oznake: Romi, romski jezik