KROV NAD GLAVOM ZA 217 ROMSKIH PORODICA U 19 GRADOVA I OPŠTINA

+100%-

KROV NAD GLAVOM ZA 217 ROMSKIH PORODICA U 19 GRADOVA I OPŠTINA

Rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, predsednik Dalibor Nakić, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski i generalni sekretar Dejan Vlajković, prisustvovali 19. jula 2021. godine su svečanom uručivanju sporazuma o donaciji za projekte socijalnog stanovanja za 19 gradova i opština u Srbiji.



U okviru ukupnog granta u iznosu od 10,2 miliona evra, koju donira EU kroz IPA projekte, a sprovodi UNOPS u saradnji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima, zbrinuće se 421 porodica, od čega je 217 romskih.



„Danas je veliki dan za više od 217 romskih porodica koje će dobiti krov nad glavom i rešiti jedno od najvažnijih životnih pitanja, a to je rešavanje adekvatnog stanovanja“. Nacionalni savet i ja kao član Upravnog odbora dali smo pun doprinos da se ovaj projekat realizuje, a Romi budu zastupljeni u realizaciji“, rekao je u uzjavi za medije Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta i član Upravnog odbora projekta.



Donaciju za obezbeđivanje krova nad glavom za stanovnike iz osetljivih društvenih grupa dobili su Boljevac, Vladičin Han, Vrnjačka Banja, Vršac, Gadžin Han, Žagubica, Koceljeva, Kula, Lebane, Loznica, Ljubovija, Novi Pazar, Odžaci, Pančevo, Raška, Svilajnac, Topola, Čačak i Šabac.



Ugovore su uručili šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.





Izvor: romskinacionalnisavet.org.rs

Foto: romskinacionalnisavet.org.rs