LETI PESMA, LETI

+100%-

LETI PESMA, LETI

Dana 18. decembra 2021. godine u Domu kulture ,,3. oktobar“ u Kovačici održan je 23. festival dečje slovačke zabavne muzike ,,Leti pesma, leti“. Konkurisalo je 15 novih kompozicija koje je izvelo 16 mladih izvođača uz pratnju orkestra i hora učenika Osnovne škole ,,Mlada pokolenja“ u Kovačici, uz Pavla Tomaša starijeg. Stručni žiri je bio u sastavu Ervin Malina, David Mezej i Ivan Babka. Tekstove pesama je vrednovala profesorka slovačkog jezika Zuzana Putnikova.

 

 

Rezultati ovogodišnjeg festivala izgledaju ovako: prva nagrada za pesmu – Melisanda Fusekova-Samporova iz Padine za pesmu Atina. Druga nagrada za kompoziciju – Vieroslava Valovcova iz Kovačice za pesmu Prši, prši i treća nagrada – Marina Kanjova iz Bačkog Petrovca za pesmu Juhu. Prva nagrada za interpretaciju – Lucija Valovcova iz Kovačice, druga nagrada – Atina Povolna iz Padine i treća – Darija Ponjičanova iz Padine. Nagrada za tekst pesme Kućni ljubimac pripala je Jaroslavu Beređiju iz Selenče.

 

 

Nagrada žirija publike za kompoziciju dobila je Milinka Čižikova iz Kovačice (pesma Puno ljubavi srce malo) i nagrada publike za interpretaciju – Karol Lukač iz Kovačice.

 

 

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine je takođe poržao ovaj festival koji je od posebnog značaja za slovačku nacionalnu manjinu.

 

 

Izvor: NSSNM

Foto: NSSNM