MAKEDONSKI INFORMATIVNI I IZDAVAČKI CENTAR POVODOM ILINDENA 2022. GODINE

+100%-

MAKEDONSKI INFORMATIVNI I IZDAVAČKI CENTAR POVODOM ILINDENA 2022. GODINE

Novinsko izdavačka ustanova ,Makedonski informativni i izdavački centar ovom prilikom čestita svim našim građanima Makedonskog porekla nacionalni praznik Iliden, želimo da ga provedete radosno i u miru, ispunjeni verom i ljubavlju ponosni na svoje poreklo, ali i svima kojima je ovaj datum blizak i koji ga osećaju kao svoj.



Naše je da se sećamo ponosnih predaka koji su, baštineći slobodarske tradicije naših naroda, ustali protiv okupatora i otpočeli krvavu i junačku borbu za slobodu. Naša država Srbija je jedna multinacionalna, multikulturalna ali i interkulturalna zajednica, u kojoj nacionalne zajednice imaju za cilj da okupe svoje pripadnike, rade na očuvanju nacionalnog identiteta i da brinu o kulturi, obrazovanju, informisanju, medijima, kao i o službenoj upotrebi jezika i pisma, odnosno o svim vitalnim segmentima zagarantovanim ustavom, sa ciljem da se očuva i neguje različitost, a današnji dan značajan je ne samo za pripadnike makedonske nacionalne zajednice, nego i za celokupno naše društvo jer kao i ostale nacionalne zajednice u Vojvodini, i makedonska predstavlja partnera u kreiranju otvorenog i tolerantnog društva, navodi se u saopštenju.

 

U slavu Ilindena drugu godinu za redom Novinsko izdavačka ustanova Makedonski informativni i izdavački centar saopštava da će počev od 2. avgusta pokrenuti akciju podele dela školskog pribora pod nazivom “nove školske pobede”. Za sve đake godina se računa od 1. septembra ulaskom u klupe i početkom nove školske godine. Avgust je mesec koji roditeljima tradicionalno obeleži kupovina sveski, i pribora. Ove godine pokušaćemo da školarcima, roditeljima, ali i svima onima koji vole nekoga da obraduju poklonom za polazak u školu, pomoći da novu školsku godinu učine lepšom i za svu decu.


Dobro obrazovanje je jedina sigurna investicija u uspešnu budućnost. Mi u Novinsko izdavačkoj ustanovi ,Makedonski informativni i izdavački centar se uvek trudimo da početak školske godine učinimo što jednostavnijim za sve đake, a ove, kao i prethodne godine smo posebno srećni što je naša podrška usmerena tamo gde je najpotrebnija- deci. Ulaganjem u obrazovanje i napredak mladih gradimo bolju budućnost za sve nas kao društvo, jer će mogućnosti koje ta deca dobiju tom donacijom, ostati nešto što će na duge staze obeležiti ovu akciju. Svako dete koje se obrati do 15. avgusta 2022.godine na mejl niu.miic43@gmail.com, na poklon će dobiti 10 svesaka, bojice, kao i neka od naših izdanja za sretan početak nove školske godine.

 

 

Izvor: MIIC

Foto: medias.rs