MIROVIĆ: PODRŽAVAMO OČUVANJE IDENTITETA HRVATSKE MANJINE

+100%-

MIROVIĆ: PODRŽAVAMO OČUVANJE IDENTITETA HRVATSKE MANJINE

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je 23.  jula 2020. godine delegaciju Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, koju je predvodila predsednica Jasna Vojnić.

 

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o pitanjima od značaja za hrvatsku nacionalnu manjinu u Vojvodini.

 

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Pokrajinske vlade i Hrvatskog nacionalnog vijeća dobra, a da je naročito uspešna u oblastima kulture i informisanja.

 

Na sastanku je ocenjeno i to da je obnova Spomen-kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu, zdanja čiji je jedan deo ustupljen Hrvatskom nacionalnom vijeću, značajan korak u očuvanju identiteta hrvatske zajednice.

 

Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada svojim programima pruža značajnu podršku očuvanju i razvoju identiteta hrvatske manjine u celini, najavljujući da ta podrška neće izostati ni u budućnosti, dok je predsednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić izrazila uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena.

 

Sastanku su prisustvovali i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov, član Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji i upravnik Fondacije „Spomen dom bana Josipa Jelačića“, Goran Kaurić, i potpredsednik Hrvatskog nacionalnog saveta za Srem, Darko Vuković.

 

 

Izvor: Vlada APV