Mirović: Za listove na jezicima nacionalnih manjina 312 miliona dinara

+100%-

Mirović: Za listove na jezicima nacionalnih manjina 312 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u prostorijama NVU “Hlas ljudu” ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti, vredne 312 miliona dinara, što je za 12 odsto više nego u prethodnoj godini.

 

Reč je o 22 lista koje izdaje devet izdavačkih kuća – Mađar So, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

 

Informisanje na jezicima nacionalnih manjina jedan od najznačajanijih prioriteta Pokrajinske vlade. Vojvodina pokazuje snagu i rešenost da brine o nacionalnim manjinama i očuvanju njihovog identiteta“, kazao je predsedenik Mirović.

 

Uspeli smo da ukupnu vrednost ove podrške koja je 2016. godine, kada smo formirali Pokrajinsku vladu iznosila 264 miliona dinara uvećamo na 312 miliona dinara, izjavio je predsednik Mirović.

 

„Pokrajinska vlada vaš je iskren partner i prijatelj, i zato smo danas vaši gosti, kako bismo se na licu mesta uverili u kakvim uslovima radite, i kako mi možemo da pomognemo da ti uslovi budu bolji“, naglasio je predsednik Mirović.

 

Direktor Novinsko izdavačke ustanove „Hlas ljudu“ Samo Žjak zahvalio se predsedniku Miroviću na podršci jer, kako je rekao „tradicija duga 75 godina, ne bi postojala bez pomoći i podrške“.

 

Izvor: Pokrajinska vlada

Kategorije: Sedam dana, Top vesti