Misija OEBS-a u Srbiji doprinosi poboljšanju životnih uslova Roma

+100%-

osce-logoTrinaest opština iz različitih delova Srbije dobiće sertifikate povodom uspešnog završetka infrastrukturnih radova i projekata za podršku zapošljavanju Roma, na svečanom uručenju, u ponedeljak 27. juna u Beogradu.

 

Projekat „Tehnička podrška Kancelariji za ljudska i manjinska prava za sprovođenje Nacionalne strategije za inkluziju Roma“, koji je finansirala Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) a sprovela Misija OEBS-a u Srbiji, bio je usmeren na unapređenje kvaliteta života romske populacije.

 

Kroz podršku ovom projektu, Misija OEBS-a doprinosi naporima Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije u podsticanju socijalne inkluzije romske populacije.

 

Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije,  ambasador Peter Burkhard, šef Misije OEBS-a u Srbiji, Torni Svenungson, savetnik za razvojnu pomoć u ambasadi Švedske u Beogradu i Vitomir Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, će dati uvodna izlaganja.

 

Kategorije: Kratke Vesti