NA VIDOVDAN SVEČANO OTVOREN ROMSKI KULTURNI CENTAR U KRUŠEVCU

+100%-

NA VIDOVDAN SVEČANO OTVOREN ROMSKI KULTURNI CENTAR U KRUŠEVCU

U Kruševcu je simbolično na Vidovdan 28.juna 2021. godine, svečano otvoren Romski kulturni centar čije su prostorije renovirane i opremljene za svakodnevno okupljanje žitelja romskog naselja i organizovanje kulturnih i obrazovnih aktivnosti.

 

 

U ime osnivača, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, predsednik Dalibor Nakić dočekao je ministarku za državnu upravu i lokalnu samoupravu Mariju Obradović i njene najbliže saradnike uz gromoglasan aplauz žitelja romskog naselja Marko Orlović u Kruševcu.

 

 

Ministarka je imala tu čast da u društvu predsednika Nakića i načelnika gradske uprave Grada Kruševca Ivana Anđelića, presecanjem vrpce svečano otvori prostorije Romskog kulturnog centra.

 

 

Delegacija Nacionalnog saveta na čelu sa predsednikom Nakićem položila je vence na Trgu Kosovskih junaka, kao i na spomen obeležju stradalim Romima u naselju Marko Orlović.

 

 

Pored mnogobrojnih žitelja naselja koji su se okupili da prisustvuju svečanom otvaranju i da pozdrave ministarku Obradović, svečanosti su prisustvovali i državni sekretari Stevan Gligorin i Maja Mačužić Puzić, načelnik gradske uprave Grada Kruševca Ivan Anđelić.

 

 

Pored predsednika Nakića, u ime Nacionalnog saveta, svečanosti su prisustvovali zamenik predsednika Nacionalnog saveta Aleksandar Balinović, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, Pokrajinska poslanica i članica Nacionalnog saveta Jelena Jovanović, članica Nacionalnog saveta Zdravka Simić i direktor Kulturnog centra Roma u Pančevu i član Nacionalnog saveta Stevan Jovanović.

 

 

U ime žitelja naselja, svečanom otvaranju prisustvovao je Radomir Raka Vujičić, kao i odbornik u skupštini Grada Rade Nakić.

 

 

 

Izvor: romskinacionalnisavet.org

Foto: romskinacionalnisavet.org