NACIONALNI SAVET ČEŠKE NACIONALNE MANJINE PRIPREMIO JE PRIGODNE POKLONE POVODOM TRADICIONALNOG MIKULAŠA

+100%-

NACIONALNI SAVET ČEŠKE NACIONALNE MANJINE PRIPREMIO JE PRIGODNE POKLONE POVODOM TRADICIONALNOG MIKULAŠA

Nacionalni savet češke nacionalne manjine pripremio je prigodne poklone za decu povodom tradicionalnog Mikulaša  (Svetog  Nikole).

„Ova godina je po svemu dugačija od ostalih, ali to nije razlog da ne obradujemo naše najmlađe. Pripremili smo paketiće za decu, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, podela paketića organizovana je tokom više dana, kako bi u manjim grupama deca dobila paketiće i upoznala se sa legendom o Mikulašu. Zahvaljujem se deci kao i njihovim roditeljima koji daju doprinos lokalnoj sredini i češkoj zajednici, želim im puno zdravlja i sreće i da nastave da se obrazuju i na češkom jeziku. Jer, znanja obogaćuju i oplemenjuju čoveka a čovek je utoliko vredniji koliko jezika govori“ – rekla je predsednica Nacionalog saveta češke nacionalne manjine, Ljiljana Stehlik.

U Školi plus u Beloj Crkvi organizovana je i kreativna radionica koju su vodile nastavnice Alena Havlova i Jasmina Turturea i tom prilikom mališani su pravili božićne i novogodišnje čestitke, ukrase i kolačiće posvećene Mikulašu. Uz božićne češke pesme i prigodne crtane filmove, predsednica Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, Ljiljana Stehlik, istakla je važnost očuvanja češke kulture i običaja i poželela deci da im sledeća godina bude mnogo veselija i srećnija.

Izvor: NS češke nacionalne manjine

Foto: NS češke nacionalne manjine