NACIONALNO BLAGO BOSNE I HERCEGOVINE

+100%-

NACIONALNO BLAGO BOSNE I HERCEGOVINE

Projekat “Nacionalno blago Bosne i Hercegovine”, autora Amela Suljovića, savjetnika za kulturu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefika Džaferovića, biće upriličena u utorak, 10. maja 2022. godine u 20h u velikoj sali Kulturnog centra Novi Pazar.



Promocija se održava u okviru obilježavanja Dana bošnjačke nacionalne zastave i ovo je samo još jedan u nizu događaj koji Vijeće ove godine priređuje u okviru ovog važnog datuma.



Promociju projekta i monografiju organizuju Kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefika Džaferovića, Fondacija Alija Izetebgović i Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerima Bošnjačkim nacionalnim vijećem, Gradom Novim Pazarom i opštinama Sjenica i Tutin.



U umjetničkom dijelu programa učestvuju eminentni umjetnici, prvakinje opere i drame Narodnog pozorišta u Sarajevu, Aida Čorbadžić i Mediha Musliović, sopranistica, Adema Pljevljak – Krehić i dirigent i korepetitor, Fuad Šetić. Specijalni gost promocije biće Ensar Berber, predsjednik Fondacije Mersad Berber iz Zagreba.



Medijski pokrovitelji su Radio-televizija Bosne i Hercegovine i Radio-televizija Novi Pazar.

 

 

 

Izvor: BNV

Foto: BNV