Najava V regionalne konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima

+100%-

Najava V regionalne konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima

 

Regionalna konferencija, posvećena manjinskim i lokalnim medijima održava se 10. novembra 2016. godine u Novom Sadu u dvorcu Eđšeg. U svom jubilarnom petom izdanju promišlja temu društvene integracije, u koju postavlja fenomen zajednice.

konfer-heror-min

 

U tom kontekstu ispostavlja razumevanje identiteta, kulture te poziciju manjinskih i lokalnih medija kao protagonista novih rešenja u vremena intenzivnih promena i kreiranja novih parametara, koji čine i uređuju savremeno društvo.

 

Centralni diskurs, kojim se ova Konferencija bavi, jeste značenje i pripadnost zajednicama.

 

Na koji način se pripadnost određenoj zajednici manifestuje u današnje vreme? Koji su relevantni antropološki, logički, ekonomski i kulturološki aspekti uključenosti u zajednice novog vremena? Gde je granica pripadnosti i kako se ona pomera u mobilnom i digitalnom društvenom okruženju? Da li pripadnik neke manjinske zajednice u dijaspori, koja je fizički daleko od matice, zaista ima osećaj pripadnosti toj zajednici? Na koje načine se ta pripadnost održava?

 

Gde nastaje i gde se briše tačka relevantnosti pripadanju određenoj zajednici?

 

Upoznaćemo se sa fenomenima zajednica novog vremena i primerima dobre prakse, „net communities“, agilnih grupa na društvenim mrežama koje generišu aktivan osećaj pripadnosti.

 

U tom kontekstu posmatraćemo manjinske i lokalne medije kao izvore rešenja, u centru kojeg je pitanje sopstvenih identiteta i dijalog između njih.

 

Organizatori konferencije: Magyar Szó, Media Change, Asocijacija medija Srbije, Heror Media Pont, Giacomelli media.

 

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama

 

Prijave preko konferencijskog sajta:

 

https://conference.magyarszo.rs/prijavni-list.html

 

 

 

Kategorije: Izdvajamo