NASTAVAK PODRŠKE PRIPADNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

+100%-

NASTAVAK PODRŠKE PRIPADNICIMA ROMSKE NACIONALNE MANJINE

Zamenica gradonačelnika grada Vranje, Zorica Jović, u prisustvu većnika Dejana Ivanovića uručila je 7. maja 2021. godine sertifikate pripadnicima romske nacionalnosti, koji su završili kurseve za različita zanimanja u okviru projekta „Povećanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenje poslovnih veština”.

 

Tom prilikom,  Zorica Jović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja pripadnika nacionalnih manjina, pre svega Roma, za sproveđene obuke. -Ovo je nastavak aktivnosti, u okviru projekta koji traje već dve godine. Drago mi je da ste uspešno završili još jedan ciklus edukacije, koji će vam omogućiti prijavu na tržište rada, a samim tim otvoriti mogućnost za dobijanje posla. Ovo je dokaz da lokalna samouprava podjednako brine o svim građanima u cilju poboljšanja i unapređenja uslova života. Za ove namene iz bužeta grada izdvojeno je skoro milion dinara. Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastaviti da pruža svaki vid pomoći i podrške, u cilju povećanja mogućnosti zapošljavanja pripadnika nacionalnih manjina u lokalnoj zajednici – istakla je zamenica gradonačelnika.
Gradski većnik Dejan Ivanović dodao je da uspešno završen još jedan deo procesa prekvalifikacije i dokvalifikacije pripadnika romske nacionalne manjine sa teritorije grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

 

– Ovaj ciklus obuke trajao je dva meseca i obuku je završilo 50 kandidata za zanimanja frizer, fizioterapeut, kozmetičar, kuvar. Na ovaj način mladim Romima i Romkinjama smo pomogli da  se edukuju i dobiju sertifikate. Samim tim, otvorena je mogućnost za pokretanje sopstvenog biznisa ili zapošljenja u privatnom ili javnom sektoru. U narednom periodu nastavićemo sa ovakvim  aktivnostima u cilju ekonomskog osnaživanja i poboljšanja života i rada pripadnika nacionalnih manjina – naglasio je Ivanović.

 

 

Izvor: okradio.rs

Foto: vranje.org.rs