Neverovatna izložba u galeriji Babka

+100%-

Neverovatna izložba u galeriji Babka

 

 

Nakon uspešno realizovane izložbe u prostorijama Narodne Banke Slovačke, u Srbiji je početkom avgusta u prostorijama Narodne Banke Srbije postavljena izložba o slovačkom novcu do uvođenja eura kao valute. Izložba će u prostorijama Galerije Babka biti dostupna posetiocima tokom 2 meseca.

 

Galerija Babka godinama sarađuje sa finansijskim institucijama. Prva izložba bila je 1988. godine u Svetskoj Banci, u Monetarnom fondu 1997, a potom i u Inter Američkoj Banci, što je doprinelo daljim saradnjama i angažmanima.

 

 

Ova izložba ima značaj i po tome što će posetioci a možda i koji ekspert za monetarna pitanja kroz ovu izložbu dobiti jasnu i preciznu sliku toka priprema i ulaska Slovačke u Euro zonu . Pošto je Srbija pred ulaskom u EU , ova izložba dobija pravi smisao jer nam može biti dobar primer kojom dinamikom se ovakvi procesi odvijaju.

 

 

 

​Ova Zahtevna izložba je pripremljena u galeriji Babka pod budnim okom predstavnika Narodne Banke slovačke, Stanislava Suja i Renate Huščavove, ​​koji su glavni organizatori. ​

 

Izložba koja je otvorena početkom avgusta predstavila je i dela slikarke Vesne Hrćan, kako ona nastala pre dvadeset godina, tako i ona novijeg datuma sa tematikom novca.

 

​Postavka“ Vesna & money“ krasi zidove Inter Američke banke, a uskoro će i zidove Narodnih banaka Slovačke i Srbije. ​

 

 

 

Izvor: Južni banat

Foto: Južni banat