Novi Sad: Završena nedelja mađarskog jezika

+100%-

Novi Sad: Završena nedelja mađarskog jezika

 

U okviru manifestacije Dunav priča 7 priča / Pod krošnjama na Štrandu u subotu je održan kviz iz mađarskog jezika.

 

Ovogodišnji kuriozitet je da je takmičenje održano na Fruškoj gori, iznad Beočina u srcu šume, na lokalitetu Rim jer ove godine promovišemo aktivan boravak u prirodi i planinarenje. Rim je u vlasništvu Šumske zajednice Beočin, koja je najstarije udruženje građana-vlasnika privatnih šuma u Evropi i složno funkcioniše od 1903. godine. Prvo mesto osvojila je Maša Storožuk Zeljković (11), drugo mesto Filip Brzak (10) i treće mesto Ilija Obrić (6).

 

Nagrade su obezbedili Generalni sponzor kompanija Coca Cola sa brendom Rosa i Sponzor nedelje slovenačkog jezika NLB Banka.

 

Od danas (24.7.) na najlepšoj plaži na Dunavu, na novosadskom Štrandu počinje nedelja slovačkog jezika i kulture u saradnji sa nedeljnikom na slovačkom jeziku Hlas l’udu (Glas naroda).

 

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada. Prijatelji: Gradsko zelenilo, Šumska zajednica Beočin, Alternativna družina Šipak, Fruškać i Green Adventure Fruška gora.

 

Izvor: Heror Media Pont

 

Foto: Csilla Dávid

 

Kategorije: Izdvajamo