NOVIH 194 KNJIGA STRUČNE LITERATURE IZ PODRUČJA MEDICINE, ARHITEKTURE I DRVODELJSTVA

+100%-

NOVIH 194 KNJIGA STRUČNE LITERATURE IZ PODRUČJA MEDICINE, ARHITEKTURE I DRVODELJSTVA

Ravnatelji srednjih škola iz Republike Hrvatske, prigodom svog posjeta hrvatskoj zajednici u Republici Srbiji koji je trajao od 9. do 11. prosinca 2021. godine, darovali su vrijednu donaciju knjiga školama i učenicima koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Među brojnom literaturom, našlo se 28 naslova te ukupno 194 knjiga iz područja medicine, arhitekture i drvodjelstva koje će biti na raspolaganju učenicima i profesorima srednjih stručnih škola kao dodatna literatura ili pomoćno nastavno sredstvo.


„Od ukupno 388 knjiga darovanih školama i našoj djeci koja nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku, 194 knjiga namijenjeno je učenicima medicinskih, arhitektonskih i drvodjeljskih zanimanja. Time će nastava biti znatno obogaćena jer će učenici i njihovi profesori, uz redovite odobrene udžbenike, moći koristiti i dodatnu literaturu koja uključuje najnovija izdanja koja prate suvremene znanstvene spoznaje iz spomenutih područja. Posebno nam je drago što u ovoj razmjeni bogatstava ne sudjeluju samo djeca koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku i njihovi profesori već se, zbog kvalitete i suvremenosti, ovim izdanjima, kako saznajemo, služe i drugi. Važne su nam stoga ovakve donacije i briga naše matične domovine, jer se osim širenja znanja širi i svijest o različitosti kao bogatstvu od kojeg samo možemo svi imati koristi.“, izjavila je članica Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji zadužena za obrazovanje Margareta Uršal.


Knjige će biti uručene u februaru 2022. godine, Medicinskoj školi i Politehničkoj školi u Subotici. Donaciju su tijekom nekoliko mjeseci prikupljali 32. srednje škole i 4 učenička doma iz Republike Hrvatske.

 

Izvor: HNV

Foto: HNV

 

Kategorije: Uncategorized