NUNS i NDNV: Hitno pomoći RTV-u

+100%-

narandzasta-tanka

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) „zahtevaju od republičke vlade da pod hitno pronađe modus i obezbedi urgentnu pomoć Javnom servisu Vojvodine koji se nalazi u katastrofalno lošoj finansijskoj situaciji“.

narandzasta-tanka

nunsndnv

„Ukoliko ovaj medijski javni servis, zbog ogromnih dugova koji su posledica nebrige državnih organa, drastično redukuje program od 1. septembra kako je to najavljeno – to će biti ne samo udarac na medijsku scenu i manjinska prava, nego i poraz države“, ukazuju NUNS i NDNV u zajedničkom saopštenju.

Ukazujući da ništa do sada nije učinjeno po pitanju stabilnog finansiranje ove medijske kuće, NUNS i NDNV ocenjuju da je time RTV gurnuta na sam rub opstanka.

Opstanak javnih servisa doveden je u pitanje i izjavama političara o ukidanju pretplate, smatraju NUNS i NDNV, jer su one doprinele da se nivo naplativosti pretplate dodatno smanji.

U posebno lošoj situaciji našla se RTV, jer je rebalansom republičkog budžeta za 2013. godinu, prema stavu NUNS i NDNV, ova kuća diskriminisana.

Dok je za RTS obezbeđeno 2,4 milijarde dinara u vidu pozajmice, Javni servis Vojvodine se nije našao među budžetskim stavkama, napominju NUNS i NDNV.

Kategorije: Kratke Vesti