Obilužen 95. rođendan Bunjevačkog kola

+100%-

Obilužen 95. rođendan Bunjevačkog kola

 

Udruženje građana „Bunjevačko kolo“ iz Sombora svečano je obilužilo nesvakidašnji jubilej.
„Devedest peti rođendan je jubilej koji retko koja organizacija il udruženje ima.

 

07-minBunjevačko kolo su 1921. godine osnovali Bunjevci, učesnici Velike narodne skupštine u Novom Sadu koji su dali svoje odlučne glasove da ovi krajevi pripadnu Srbiji radi ujedinjena u Kraljevinu SHS. Oni su bili i osnivači Bunjevačko-šokačke stranke koja je na izborima za ustavotvornu skupštinu 1920. godine imala duplo više glasova čak i od vladajuće radikalne stranke. Upravo ta bunjevačka elita su osnivači Bunjevačkog kola čiju tradiciju nastavljamo radom u današnjem udruženju.“ istako je počasni pridsidnik UG “Bunjevačko kolo“, Đuro Bošnjak.

 

11-minNa svečanosti povodom obilužavanja godišnjice udruženja u Bunjevačkoj kući prisustvovali su pridsidnik Skupštine grada Sombora, prim dr Zoran Parčetić, načelnica Zapadno-bačkog okruga,mr Latinka Vasiljković, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, Nemanja Sarač, narodni poslanik Vlado Babić, direktorica Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije, Marina Lukić Cvetić, podpridsidnik NSBNM, Nikola Babić, pridstavnici prijateljski udruženja i članovi Bunjevačkog kola.

 

12-minPozdravnim ričima i čestitkama članovima udruženja, svečanost je otvorio pridsidnik Dejan Parčetić. O radu i planovima Bunjevačkog kola govorili su podpridsidnica Aleksandra Medurić Kalčan i podpridsidnik udruženja Aleksandar Bošnjak. Prigodan kulturno-umitnički program pripravile su pivačke grupe GKUD-a „Ravangrad“, učenici OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ i somborski tamburaši.

 

U okviru proslave, svečano je otvorena izložba umitničke fotografije Petra Zamba, rukovodioca foto sekcije u udruženju. Nakon svečanosti, druženje članova i gostiju nastavljeno je uz prigodan koktel.

 

Izvor: Bunjevci