Obnova kapele na Jevrejskom groblju u Novom Sadu

+100%-

Obnova kapele na Jevrejskom groblju u Novom Sadu

Nedavno je završen jedan deo radova na obnovi kapele na Jevrejskom groblju u Novom Sadu.

 

jevMaterijal je obezbedila Jevrejska opština a na inicijativu Rubena Dajča, Studio K je donirao izvođenje radova. Sređene su istočna i zapadna fasada koje su bile u veoma lošem stanju, a druge dve su predviđene da skoro budu urađene.

 

Predviđeni su i radovi na kupoli koja je ponovo počela da prokišnjava, međutim to zahteva više organizacije. Po želji pokojne Ksene Karadžić, organizatora i pokretača mnogih događaja, svi radovi su poklon Jevrejskoj opštini a radove je vodio njen sin Aleksandar Karadžić.

 

Još 2005. arhitekta Ksena Karadžić je na sastanku Jevrejske opštine predstavila svoju uspešnu porodičnu firmu Studio K, koja je u tom trenutku slavila uspešnih 15 godina rada. Tada je između ostalog rekla da je niz projekata za Jevrejsku opštinu i Pravoslavnu crkvu uradila besplatno. Urađen je projekat sanacije sale u Jevrejskoj opštini, projekat toplotne podstanice u Sinagogi, kao i sanacija unutrašnjosti kapele. Danas Studio K radi već 27 godina, bavi se projektovanjem, izvođenjem građevinskih objekata, adaptacijom i rekonstrukcijom enterijera, sudskim veštačenjem i konsaltingom.

 

Izvor: Komšijske novosti