Očekuje se početak nastave

+100%-

Očekuje se početak nastave

Nedavno osnovani Lektorat hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu novosadskog Sveučilišta trebao bi uskoro početi s nastavnim aktivnostima.

 

S tim u vezi, Nastavno-znanstveno vijeće Filozofskog fakulteta je nedavno usvojilo „Program za stjecanje kompetencija iz hrvatskog jezika, kulture i književnosti s metodikom rada“. U cilju usavršavanja svojih znanja, umijeća i vještina u navedenim područjima, polaznici programa bit će predmetni nastavnici, učitelji i odgojitelji koji već rade u nastavi na hrvatskom jeziku u Srbiji.

 

Potencijalnim polaznicima program je predstavljen u Hrvatskom nacionalnom vijeću. Program se sastoji od četiri kolegija (predmeta), a nastava će trajati godinu dana, odnosno dva semestra. Nastava ima teorijski i praktični dio, a osim na fakultetu, realizirat će i u Subotici. Nastavu će voditi lektor dr. sc. Tomislav Ćužić. Cijena programa je 35.000 dinara, a postoji mogućnost da će dio troškova polaznicima sufinancirati HNV. Planirano je da u jednoj generaciji program pohađa od sedmero do devetero polaznika.

 

Izvor: Hrvatska riječ