Odnosi Srbije i Slovačke sve bolji

+100%-

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i ambasador Slovačke u našoj zemlji Dagmar Repčekova razgovarali su 23. maja o zajedničkom obeležavanju stogodišnjice pobune u Kragujevcu, u kojoj je stradalo mnogo vojnika iz Slovačke.

 

Đorđević je izrazio zahvalnost na pozivu da kao predstavnik Vlade Srbije prisustvuje ovoj manifestaciji, koja će se održati tokom boravka delegacije Slovačke u Srbiji u junu ove godine, i istakao da događaji poput pomenutog dodatno učvršćuju već dobre odnose Srbije i Slovačke.

 

Srbija i Slovačka su, kako je naglasio, prijateljske zemlje koje konstantno unapređuju saradnju, što potvrđuje i poseta slovačke delegacije Srbiji koju će predvoditi predsednik Narodne skupštine te zemlje Andrej Danko. On je ocenio da je još jedna potvrda dobrih odnosa dveju zemalja i primena potpisanih sporazuma između resornih ministarstva koji dodatno pospešuju bilateralnu saradnju.

 

Repčekova je istakla da je Ambasada Slovačke u Srbiji otvorena za sve vidove saradnje, pohvalila dosadašnji rad na zajedničkim aktivnostima i dodala da će Slovačka nastaviti da pruža podršku Srbiji u upravljanju migrantskom krizom, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

 

Izvor: Vlada Republike Srbije

Kategorije: Arhiva