Održan deseti Etno kamp u Subotici

+100%-

Održan deseti Etno kamp u Subotici

 

Etno kamp hrvatske čitaonice iz Subotice, koji je u toku prošle nedelje održan po deseti put, okupio je ove godine osamdeset i petero djece i oko pedeset volontera.

 

Tijekom velikog broja radionica iskazano je međusobno zajedništvo, a uz osnovne teme – tradicijsku baštinu, povijest i jezik, djeca su se bavila suvremenim plesom i kreativno-manualnim radionicama. Bila je prisutna i duhovna komponenta.

 

Hrvatska čitaonica iz Subotice, uz potporu gradske knjižnice i Hrvatskog nacionalnog vijeća, kao i svake godine okupi veliki broj djece koja se uz igru, na zanimljiv način uče manualnim, kreativnim i duhovnim vještinama. Među njih spadaju i dramske i plesne radionice.

 

U međuvremenu je došlo do smjene naraštaja, kažu organizatori. Obzirom da je ovo deseti Etno-kamp, mnogo djece više nije u dobi biti njegovim sudionicima. Ali su se vratila kao animatori i to je zapravo čar ovoga kampa, da ga djeca ne žele napustiti, već što duže ostati njegovim dijelom.

 

Bile su tu kreativno-manualne radionice poput šlingovanja rupčića, rada sa slamom, ekoloških radionica, izrade spinera. Zamisao organiziranja kampa za djecu pokazala se kao veoma dobar model, ocjenjuju u Hrvatskoj čitaonici.

 

Izvor: Hrvatsko nacionalno vijeće

Foto: Hrvatsko nacionalno vijeće