ODRŽAN ETNOKAMP HRVATSKE ČITAONICE

+100%-

ODRŽAN ETNOKAMP HRVATSKE ČITAONICE

Završnom priredbom i prodajnom izložbom uradaka završen je XIV. etnokamp koji je trajao pet dana, od 9. do 13. kolovoza 2021.godine, a u kojem je sudjelovalo 115 djece osnovnoškolske dobi i šezdesetak volontera.


Svoje čestitke i pozdrave uputili su predsjednica Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasna Vojnić, opunomoćena ministrica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu Maja Bogdan te u ime domaćina Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Josipa Vojnić Tunić.


Djeca su na završnoj priredbi pokazala roditeljima i gostima čime su se bavila tijekom petodnevnog boravka u etnokampu. Publika je mogla vidjeti i čuti djecu u tradicijskom i modernom plesu, recitiranju, pjevanju, glumi, sviranju, voditeljstvu.


Etnokamp, četrnaestu godinu za redom, organizira Hrvatska čitaonica uz logističku potporu Gradske knjižnice Subotica. Ovogodišnji je kamp održan u prostorijama Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, a tema je bila „Igra“. Sudionici kampa mogli su se uključiti u desetak manualno-kreativnih radionica, imali su jednodnevni izlet u marijansko svetište „Bunarić“, a osim za kuhanje, bio je tu dan za duhovnu radionicu i svetu misu, za posjet Hrcka u organizaciji NIU-a „Hrvatska riječ“.

 

 

 

Izvor: HNV

Foto: HNV