Održani Dani bunjevačke kulture u Novom Sadu

+100%-

Održani Dani bunjevačke kulture u Novom Sadu

 

U organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra iz Novog Sada po četvrti put su 24. avgusta, u prostorijama Kulturnog centra u Novom Sadu održani Dani bunjevačke kulture.

 

Svečani program otvaranja Dana bunjevačke kulture otvoren je sa izložbenom postavkom na temu tradicionalnog i običajnog kićenja bački Bunjevaca koju je pridstavilo KUD „Bunjevka“ iz Subotice.

 

 

Na početku svečanog otvaranja prisutnima se obratila Svetlana Babić, pridsidnica „BKC Novi Sad” i istakla značaj održavanja ove manifestacije u Novom Sadu i Mirko Bajić, pridsidnik IO BNS koji je istako značaj podrške Grada Novog Sada oko realizacije ovog projekta, ko i pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić koja je takođe naglasila šta ova manifestacija znači u razvoju i pridstavljanju bunjevačke kulturne baštini u glavnom administrativnom centru Autonomne Pokrajine Vojvodine.

 

 

Isprid Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama obratio se podsekretar ovog sekretarijata Zoran Lazin, koji je naglasio takođe značaj ove manifestacije i da Bunjevci imaje priliku da se pridstave u Novom Sadu i da pokažu svoje najizvornije, kroz svoju tradiciju u kulturu.

 

Pridsidnica KUD–a „Bunjevka“, Kata Kuntić je bila autor izložbe na kojoj je pridstavljeno tradionalno običajno kićenje bački Bunjevaca a koja je ujedno i objasnila specifičnosti kićenja vezano za bunjevačke običaje.

 

Saradnici u organizaciji su bili BKC „Tavankut” i UG „Bunjevački omladinski centar“ Subotica.

 

U kulturno-umitničkom dilu programa nastupili su tamburaški orkestar „Tajna“ i vokalni solista Tamara Babić sa programom bunjevački pisama.

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: bunjevci.net