Održano muzičko veče „Čuvari bunjevačke muzičke baštine”

+100%-

Muzičko veče pod nazivom „Čuvari bunjevačke muzičke baštine” posvećeno Bunjevkama pivačicama održano je u petak, 13. septembra, u organizaciji UG „Bunjevačka kasina” u Svečanoj sali Otvorenog univerziteta u Subotici.

 

Pridavači na ovoj večeri su bili: Tamara Babić i Antuš Romić koji su nas upoznali sa Bunjevakama koje su bile kadgodašnje interpretatorke bunjevačke pisme: Giza Crnjaković, Milka Rehak Bačlija, Antonija Vujić, Marija Bukta, Kata Prćić, Anica Vojnić i dr.

 

Dio ovi bunjevački pivačica su bile članica KUDŽ „Bratstva” pa je današnja reprezentativna foklorna grupa KUDŽ „Bratstva” odigrala njima u čast splet bunjevački igara.

 

U muzičkom dilu programa di su izvedene kompozicije koje su se kadgod izvodile u interpretacijama ovi kadgodašnji pivačica izvela je vokalni solista Tamara Babić uz pratnju tamburaškog orkestra KUDŽ „Bratstvo”uz solistu na hormoniki Vlastimira Stanimirovića.

 

Bunjevački bal je svečano zatvoren sa velikim bunjevačkim kolom koje su odigrali folklorci: KUDŽ „Bratstvo”, KUD „Aleksandrovo” i BKC „Tavankut”.

 

Bogatim i sadržajnim programom svoje punolitstvo Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva je u potpunosti opravdo.

 

Izvor: Bunjevački medija centar

Kategorije: Bunjevačka zajednica