ODRŽANO TAKMIČENJE RECITATORA NA BUNJEVAČKOM JEZIKU

+100%-

ODRŽANO TAKMIČENJE RECITATORA NA BUNJEVAČKOM JEZIKU

Sedmu godinu zaredom, 26. februara 2022. godine, u organizaciji Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević“, održano je takmičenje recitatora na bunjevačkom jeziku pod nazivom „Volim bunjevački“.

 

Sala 213. na Otvorenom univerzitetu bila je tako još jedared misto di su dica pokazala svoju vištinu izražajnog deklamovanja na maternjem jeziku. Program ovogodišnje manifestacije „Volim bunjevački“ vodila je i započela je svojim obraćanjom prisutnim gostima, učiteljica Mirjana Savanov.


Odziv đaka bio je dobar, s kategorijom đaka niži razreda koja je imala devet učenika i kategorijom đaka viši razreda, koja je imala jedanaest prijavljeni takmičara. Učestvovali su đaci iz slideći škula: OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmaka, OŠ „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne, OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, OŠ „Matko Vuković“ iz Subatice i OŠ „Bosa Milićević“ iz Novog Žednika.

 

Tročlani žiri ove godine bio je u slidećem sastavu: Ruža Josić, Nataša Stantić i Damir Išpanović. Posli konsultacija žirija ko će našu zajednicu pridstavljat u naridnom krugu takmičenja, donet je slideći raspored nagrađeni đaka:

 

Niži razredi:

1. misto osvojio je Mamužić Josip, učenik 4. razreda OŠ „ Matija Gubec“ iz Tavankuta, s pismicom „Mače”, autorke Alise Prćić.

2. misto osvojila je Borović Nađa, učenica 4. razreda OŠ „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne s pismicom „Sunce“, autorke Alise Prćić.

3. misto osvojio je Beretić Davor, učenik 4. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ s pismicom „Didin naslidnik“, autora Vladimira Parčetića.

 

Viši razredi:

1. misto osvojila je Vukov Dejana, učenica 8. razreda OŠ „Matko Vuković“, s pismicom „Hemija“, autorke Ane Popov.

2. misto osvojila je Stantić Anabela, učenica 6. razreda OŠ „Matko Vuković“ s pismicom  „Uzdajte se u nas mlade“, autorke Alise Prćić.

3. misto osvojila je Tikvicki Ivana, učenica 6. razreda OŠ „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne s pismicom „Maštarije“, autorke Gabrijele Diklić.

Čestitamo pobidnicima i želimo im takođe lip uspih na opštinskom takmičenju, koje će se održat 3. marta u čitaonici Gradske bilbioteke u Subatici.

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: bunjevci.net