OPREMLJEN BORAVAK ZA STOTINU ĐAKA U ŠKOLI U KANJIŽI

+100%-

OPREMLJEN BORAVAK ZA STOTINU ĐAKA U ŠKOLI U KANJIŽI

Zahvaljujući donaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine  u februaru 2021. godine obnovljene su i opremljene učionice za dnevni boravak đaka u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kanjiži . U opremanje dnevnog boravka u dva objekta kanjiške škole, u zgradi „Adi“ i „Zmaj“ utrošeno je 1,5 miliona dinara.


Dnevne boravke osnovaca u kanjiškoj školi posetili su predsednica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Aniko Jeras i predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer sa saradnicima.


Uslugu dnevnog boravka koristi oko sto učenika, po pedesetak u oba objekta, a direktor škole Zoltan Sepeši objašnjava da sa njima rade četiri prosvetna radnika, što je velika odgovornost i za njih i za učenike, zbog epidemije izazvane koronavirusom.


– Preduzimaju sve preventivne mere da bi deca bila bezbedna i mogu pohvaliti decu i osoblje naše škole, jer do sada nismo imali problema sa infekcijom. Usloga dnevnog boravka je izuzetno korisna za roditelje jer mogu da nam povere decu i budu mirni da ona kvalitetno provode vreme i dobijaju svu moguću pomoć u učenju i napredovanje u obrazovanju – kaže Sepeši.


Usluga dnevnog boravka podrazumeva pomoć u učenju, ishranu i zanimacije kako bi što ugodnije i korisno proveli vreme i prema rečima direktora Sepešija, ovo ulaganje omogućava razvoj sva tri aspekta dnevnog boravka.


Predsednik kanjiške opštine Robert Fejstamer izrazio je zadovoljstvo zbog razvoja dnevnih boravaka za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola, kao i zahvalnost da je ovaj program Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine obuhvatio i ovu sredinu. Pored igračaka za korisnike dnevnog boravka učionice su opremljene pametnim tablama i televizorima, kao i drugom opremom za učenje.


– Đaci u dnevnom boravku najviše vremena provode u igri, ali mislim da je to neophodno, jer u ovim uslovima nemaju dovoljno vremena da se upoznaju. Časovi su skraćeni zbog pandemije tako da sa ovim projektima u dobrim uslovima koji su obezbeđeni dobijaju mogućnost za učenje, upoznavanje i druženje – rekao je Fejstamer.Izvor: Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine

Foto: Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine