OTVORENA DIČIJA IZLOŽBA U TAVANKUTU

+100%-

OTVORENA DIČIJA IZLOŽBA U TAVANKUTU

Bunjevački kulturni centar iz Tavankuta zajedno sa BEIC „Ambrozije Šarčević“ iz Subatice su organizovali dičiju uskršnju izložbu u petak, 8. aprila, u Domu kulture u Tavankutu.

 

Na ovoj izložbi su se pridstavila dica OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta sa svojim radovima vezanim za Uskrs koja pohađaje bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture. Na samom početku programa svim prisutnima se obratila dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS i pridsinica BEIC „Ambrozije Šarčević“ koja je kazala o tom šta je ideja ove izložbe.

 

Isprid BNS bili su prisutni Mirko Bajić i Tihomir Vrbanović a isprid MZ Tavankut, pridsidnik savita Dejan Lončarević  koji je istako zadovoljstvo da se ovaka dičija izložba organizuje u Tavankutu.


Jedna od osnovni škula koja broji najveći broj učenika upisani na predmet bunjevački jezik sa elementima nacionalne kulture je upravo OŠ „Matija Gubec“ sa kojima radi učiteljica Mirjana Savanov koja je spominila šta je cilj organizovanja ove izložbe, da bi se dica kroz praktičan rad upoznala sa bunjevačkim običajima na velike svece ko što je Uskrs i da bi se kupila sridstva od prodaje eksponata za kupovinu škulskog kombija koji bi služio za privoz dice za odriđene programe rada.

 

Na izložbi porid radova dice OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta učestvovali su UŽ „Ljiljan“ iz Mirgeša, Nataša Crnković iz Gornjeg Tavankuta, Ljubica Mandić iz Subatice, Zorica i Nikolina Kolar iz Subatice, BEIC „Ambrozije Šarčević“ i slamarska sekcija OŠ „Matija Gubec“ Tavankut.


U okviru ove izložbe podiljeni su i uskršnji paketići za dicu a nadamo se da su dica od prodati eskponata skupila dovoljno novaca za projekat pod nazivom „Zajedno do škulskog kombija“.

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: bunjevci.net