Otvorena kancelarija Bugarsko-srpskog centra za jačanje odnosa dve zemlje

+100%-

U Vranju je 27. septembra otvorena kancelarija Bugarsko-srpskog centra (BSC), u Ulici  Oktobarske revolucije 51, iznad Pete škole, preko puta zgrade za izbegla i raseljena lica sa Kosova, a prema rečima predsednika BSC-a u Vranju Darka Anačkova, otvaranje ovog centra značiće korak napred u odnosima Bugarske i Srbije.

 

 

„Pre svega, pružiće oslonac i podršku Bugarima u Vranju. Ono što je važno je da će Bugarsko-srpski centar početi i sa prijemom novih mladih ljudi koji žele da doprinesu ostvarivanju ciljeva BSC-a“, rekao je Anačkov. On je podsetio da BSC već realizuje projekat snimanja dokumentarnog filma Čuvari kulturnog blaga.

 

„Mogu da najavim još jedan veći projekat početkom naredne godine „Mladi u savremenom društvu“, najavio je Anačkov.

 

Ambasador Republike Bugarske Radko Vlajkov zahvalio se na toploj dobrodošlici, dodajući da je drugi put u Vranju.

 

„Zahvaljujem lokalnoj samoupravi na podršci prilikom osnivanja BSC-a. Siguran sam da će ovaj Centar biti spona između dva naroda na jugu Srbije, da ćemo negovati međusobne odnose i u budućnosti nastaviti sa sjajnom saradnjom“, istakao je Vlajkov.

 

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić rekao je da su odnosi Srbije i Bugarske vrlo dobri, i da će Bugarsko-srpski centar biti samo podsticaj u jačanju odnosa dve zemlje.

 

„Uverili smo se da bugarski investitor posluje u dobrim uslovima, a razgovarali smo i sa radnicima koji su, takođe, zadovoljni radnim okruženjem. Verujem da će se broj investitora iz Bugarske u narednom periodu udvostručiti, na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Antić koji je pre svečanog otvaranja kancelarije priredio prijem za ambasadora Bugarske u Srbiji Radka Vlajkova.

 

Antić je sa ambasadorom Vlajkovim obišao i pogon bugarskog „Kalinela“, koji posluje u Vranjskoj Banji.

 

Izvor: Jug media

Kategorije: Bugarska zajednica