Pajtić: U Vojvodini ne postoji separatizam

+100%-

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da u Vojvodini ne postoje političke strukture i grupe koje se zalažu za odvajanje pokrajine od Srbije

 

Pajtić je rekao da je plašenje građana nepostojećim separatizmom deo taktike nekih političkih stranaka.

 

Paradoksalna je tvrdnja da bi Vojvodina mogla negde otići. Kako se može porediti pokrajina u kojoj je dvotrećinsko stanovništvo srpsko, sa Kosovom, gde je više od 90 odsto Albanaca? Tu vrstu teme i ne čujemo među ljudima u Vojvodini koji se ne bave javnim poslom„, izjavio je Pajtić .

 

Prema njegovim rečima, niko nema pravo da plaši građane Srbije, jer su i previše strahova preživeli da bi neko danas sebi mogao da dozvoli tu vrstu drskosti da ih plaši volšebnim separatizmom koji u Vojvodini ne postoji, niti će postojati.

 

Odgovarajući na kritike zbog trenutka u kojem je deklaracija Vlade Vojvodine plasirana u javnost, Pajtić je rekao da problem Kosova postoji od osamdesetih, i da ne vidi kako on može biti prepreka postavljanju logičnog pitanja zašto se ne poštuju Ustav i zakoni Srbije.

 

Mi hoćemo da Srbija bude moderna evropska država, pravna država u kojoj se poštuje svačije pravo, jer ako se danas ne poštuje pravo stanovnika Vojvodine, sutra se neće poštovati ničije pravo, biće uspostavljen takav princip„, rekao je Pajtić.

 

Komentarišući zahteve opozicije u Vojvodini da se što pre raspišu prevremeni pokrajinski izbori, Pajtić je rekao da je legitimno to što opozicija želi promenu vlasti, ali da, dok postoji drugačija većina, svi je moraju poštovati.

 

Pajtić je rekao da će izbori u Vojvodini biti održani 2016. godine, sem ako ne bude promene Ustava, posle koje se održavaju svi izbori.

Kategorije: Kratke Vesti