Pastor: Mađarska sloga dobila najveću podršku

+100%-

Prema nezvaničnim podacima, lista Mađarska sloga dobila je najveću podršku u mađarskoj zajedinci, izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor čija je stranka podržala tu listu.

 

„Lista Mađarska sloga osvojila je 30 od 35 mandata u Mađarskom nacionalnom savetu, izlaznost je bila oko 36 posto, što je niže nego pre četiri godine“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare.

 

Dodao je da je postojao problem sa neažuriranim biračkim spiskovima.

 

„Mnogi koji su preminuli još su na spiskovima, a mnogi koji su ranije bili na spisku ove godine nisu bili“, kazao je Pastor.

 

On je za drugu listu, Mađarski pokret, rekao da su „izgubili utakmicu“ i da su „prestali da budu politička snaga“, ali je dodao da su spremni na razgovor sa njima.

 

Laslo Joža, predstavnik liste Mađarskog pokreta, optužio je s druge strane SVM da je kampanju vodio „iz javnog novca“.

 

„Vrlo su šareni rezultati, ali mogu da kažem da smo pobedili na nekim biralištima u Subotici. Mi smo zadovoljni zbog činjenice da nam je poverenje poklonjeno baš u Subotici, što govori o tome kakvo poverenje SVM uživa u Subotici“, kazao je Joža.

 

On je izrazio čuđenje što je Pastor „98 odsto vremena“ na večerašnjoj konferenciji za novinare posvetio „ribanju“ Mađarskog pokreta, a ne rezultatima izbora.

 

Izvor: N1

Foto: RTV Pannon

Kategorije: Mađarska zajednica