Paunović na završnoj konferenciji projekta „Stanovanje Roma“

+100%-

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović obratiće se na završnoj konferenciji projekta „Tehnička podrška za unapređenje životnih i stambenih uslova romske populacije u neformalnim naseljima“ u utorak, 10. septembra 2019. godine, sa početkom u 9,30 časova (Radisson Collection, Old Mill hotel, Bulevar Vojvode Mišića 15, Beograd ).

 

Projekat, finansiran iz IPA2013 programa, obezbedio je u poslednjih 27 meseci podršku poboljšanju stambenih uslova romske populacije u Srbiji.

 

Jedan od ključnih zadataka projekta je podrška u sprovođenju grant šeme ’’Stanovanje Roma’’ od 6.5 miliona eura kao i priprema tehničke dokumentacije za buduće projekte i podršku generalnim merama inkluzije Roma i Romkinja.

 

Ovaj projekat je implementiran od strane konzorcijuma koji predvodi KPMG d.o.o. Beograd, a glavni korisnici projekta su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  i Kancelarija za ljudska i manjinska prava. Ugovorno telo je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.