Paunović: Preko 60.000 dece uči na jezicima manjina

+100%-

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović čestitala je danas učenicima, nastavnicima i nastavnom osoblju početak nove školske godine i istakla da je i u ovoj školskoj godini deci pripadnicima nacionalnih manjina širom Srbije obezbeđeno da pohađaju nastavu na maternjem jeziku.

 

U Srbiji je za preko 60.000 dece obezbeđeno obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina, poručila je Paunović.

 

U izjavi dostavljenoj medijima, Paunović je najavila da će Kancelarija za ljudska i manjinska prava i ubuduće snažno podržavati nastojanja nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kao nosilaca prava na samoupravu i u oblasti obrazovanja, da deca i mladi ostvaruju pravo školovanja na maternjem jeziku i time doprinose očuvanju nacionalnog identiteta.

 

U čestitki Paunovićeve se navodi da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija svakog društva, te da je uverena da će znanje stečeno tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja učenici iskoristiti za svoj lični uspeh, kao i za razvoj naše zemlje.

 

„Želim da vam školski dani budu srećni, da vam početak nove školske godine bude početak lepog životnog razdoblja što će vam ispuniti detinjstvo i biti celog života riznica lepih uspomena”, navela je Paunović.

 

Izvor: Tanjug

Kategorije: Sedam dana, Top vesti