Paunović sa Delegacijom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

+100%-

Paunović sa Delegacijom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Suzana Paunović sastala se 18. jula sa članovima Delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Delegaciju u sastavu gđa Marija Guzenina (Finska), g. Samad Seidov (Azerbejxan), gđa Silvi Afholder (sekretar Monitoring komiteta PSSE), g. Tim Kartrajt (šef Misije SE u Srbiji) i gđa Mona Algajt (sekretar u Misiji SE u Srbiji), direktorka Paunović je upoznala sa delokrugom rada Kancelarije za ljudska i manjinska prava i opštim stanjem ljudskih prava u Srbiji.

 

Informišući goste o trenutnim aktivnostima Kancelarije, Paunović je istakla saradnju koju Kancelarija ostvaruje sa organizacijama civilnog društva, fokusirajući se na elemente međusobne podrške i saradnje u radnim telima i na projektima za unapređenje položaja manjinskih zajednica u Srbiji.

 

Pored toga, Paunovićeva je članove delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope upoznala i sa aktivnostima Vlade u vezi sa socijalnim uključivanjem Roma i Romkinja u Srbiji, ali i rezultatima dosadašnjih inicijativa i projekata na kojima Kancelarija aktivno radi kada je reč o unapređenju položaja ove manjinske zajednice.

 

Takođe, direktorka Kancelarije je odgovarala na pitanja članova Delegacije koji su posebno bili zainteresovani za probleme Roma u oblastima ličnih dokumenata, stanovanja i podrške civilnom društvu.

 

Izvor: Kacelarija za ljudska i manjinska prava

 

Kategorije: Sedam dana