Paunović: U 46 lokalnih samouprava obezbeđeno je celokupno obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina

+100%-

Paunović: U 46 lokalnih samouprava obezbeđeno je celokupno obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina

 

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, Suzana Paunović, čestitala je učenicima, nastavnicima i nastavnom osoblju početak nove školske godine.

 

Paunović je istakla da je i u ovoj školskoj godini deci – pripadnicima nacionalnih manjina širom Srbije obezbeđeno da pohađaju nastavu na maternjem jeziku.

 

 

– Celokupno predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u ukupno 46 lokalnih samouprava u Srbiji odvija se na jezicima nacionalnih manjina. Izučavanje predmeta Maternji jezik sa elementima nacionalne kulture u osnovnim i srednjim školama odvija se u ukupno 76 lokalnih samouprava, a organizovano je i predškolsko dvojezično obrazovanje, istakla je Paunović.

 

Paunović je poručila da će Kancelarija za ljudska i manjinska prava i ubuduće snažno podržavati nastojanja nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kao nosilaca prava na samoupravu u oblasti obrazovanja, da uz pomoć Vlade ostvaruju pravo školovanja na maternjem jeziku i time doprinose očuvanju svog nacionalnog identiteta.

 

 

Izvor: Kancelarija za ljudska i manjinska prava

Foto: Kancelarija za ljudska i manjinska prava

 

 

Kategorije: Sedam dana