Folklorni ansambl iz Kanade održao koncert u Kuli

+100%-

Folklorni ansambl iz Kanade održao koncert u Kuli

 

Folklorni ansambl Pavličenko je dinamično ukrajinsko plesno društvo iz Saskatuna u Kanadi. Ova trupa sastavljena je od mladih, posvećenih igrača koji simuliraju nostalgiju, kreiraju komične scene, zaslepljuju vas svojim složenim i brzim radom nogu i oduševljavaju kvalitetom pesme.

 

Do sada su gostovali svuda od kanadske pacifičke obale, do atlantske obale, po Sjedinjenim Američkim Državama, Ukrajini, Brazilu i još mnogim drugim zemljama.

 

Ansambl je osnovala 1967. godine Lusija Pavličenko i od tada do danas uspešno prikazuju ukrajinsku kulturu i tradiciju kroz lepotu izvođenja umetnosti plesa. Lusija Pavličenko bila je doživotni počasni član kanadske Kraljevske akademije plesa i Udruženja učitelja plesa. Jedinstvenost ovog ansambla proistekla je iz spoja kanadskog iskustva i tradicionalnih ukrajinskih korena.

 

Bogati repertoar Folklornog ansambla Pavličenko privlači mnogobrojnu publiku i kod kuće i u inostranstvu. Oni najviše nastupaju u pokrajini Saskečuan u kojoj se nalazi njihov grad i rado su viđeni gosti na različitim manifestacijama u Kanadi, posebno festivalima ukrajinske kulture, koje organizuje ukrajinska emigracija.

 

Izvor: KUD „Ivan Senjuk“