Počela manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu”

+100%-

U ponedeljak, 16. jula, na novosadskoj plaži Štrand počela je manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu”. Manifestacija će potrajati do 11. avgusta. Pokrovitelji su Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada

 

Šestu godinu Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija uspešno organizuju događaj koji ima za cilj promovisanje jezika i kulture manjinskih zajednica koje žive u Vojvodini.

 

Kroz jezičke radionice, koje se održavaju svakog radnog dana od 19-20 časova u Biblioteci na Štrandu, deca uzrasta od 5-12 godina imaće priliku da nauče 20-tak pojmova dnevno i da se upoznaju sa kulturom i običajima mađarske, rumunske i rusinske manjinske zajednice. Na taj način se ohrabruju da fakultativno pohađaju nastavu jezika manjinskih zajednica, koju gotovo svaka novosadska škola ima u ponudi.

 

Novina od ove godine je da je na programu i učenje znakovnog jezika.

 

Subotom se održavaju kvizovi provere znanja stečenog tokom nedelje. Kako je jedan od ciljeva ovog događaja i promovisanje aktivnog boravka u prirodi, i ove godine u saradnji sa Šumskom zajednicom Beočin, kvizovi će se održati na lokalitetu Rim koji se nalazi na Fruškoj gori, u srcu šume, iznad Beočin sela.

 

Kao i prethodnih godina, uz pomoć sponzora, obezbeđene su vredne nagrade za učesnike radionica.

 

Izvor: Heror Media Pont

Kategorije: Izdvajamo