POČELA PODJELA UDŽBENIKA ZA PREDŠKOLCE

+100%-

POČELA PODJELA UDŽBENIKA ZA PREDŠKOLCE

Predškolsku ustanovu „Habiba Stočević“ u Tutinu posjetila je 3. septembra 2021. godine delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednikom Izvršnog odbora prof. dr. Fahrudinom Mavrićem i time otpočela podjelu udžbenika za pripremni predškolski program na bosanskom jeziku.


Bošnjačko nacionalno vijeće je kao što je i obećalo obezbijedilo donatore koji su donirali sredstva za kupovinu udžbenika i propratnog materijala za predškolce u Sandžaku.


Kompleti udžbenika za predškolce i propratni materijal obezbijeđeni su sredstvima uglednih privrednika koji živi i radi u dijaspori. Ove godine obezbijeđeno je 2000 udžbenika, svezaka i bojica za naše predškolce.


Želja nam je da oko 600 polaznika pripremnog predškolskog programa na bosanskom jeziku u PU „Habiba Stočević“ uspješno započnu školsku godinu i da steknu dobar temelj za nastavak svog daljeg školovanja.


U Tutinu nastava na bosanskom jeziku, kako na predškolskom tako i na novu osnovne i srednje škole teče u najboljem redu od samog početka implementacije nastave na bosanskom jeziku još od 2013. godine.

 

 

 

Izvor: BNV

foto: BNV