PONOSNI NA NAŠU ISTORIJU

+100%-

PONOSNI NA NAŠU ISTORIJU

Kako je to i tradicija, 25. novembra 2021. godine, na dan Velike narodne skupštine Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena, u Novom Sadu su, na spomen-ploču na zgradi na Trgu slobode, di je 25. novembra 1918. godine održana Velikna narodna skupština, položeni su vinci.

 

U ime Novog Sada vinac su položili Miloš Vučević, gradonačelnik, Jelena Marinković Radomirović, pridsidnica Skupštine Novog Sada, a vince su položili dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, te pridstavnici Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine i Saveza bačkih Bunjevaca.


– Odluka doneta 25. novembra 1918. godine je prominila tok istorije u pravom smiru, zafaljujuć mudrom i ispravnom razmišljanju naši pridaka. Ponosni smo na našu istoriju, čuvamo je i smatramo da još više tribamo radit na kulturi sićanja – kazo je, izmed ostalog, Vučević.

 

Dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica NSBNM, ističe da se ovog datuma moramo sićat.


– Imali smo 84 delegata, a tad smo bili najveća nacionalna manjina koja je dala podršku prisajedinjenju Vojvodine Srbiji. Posli 103 godine Bunjevci i dalje postoje na ovim prostorima i ponosni su na taj trenutak, na tu odluku i na 1918. godinu. Danas smo, posli dosta problema, opet na tragu na kojem su bili naši stari.

 

 

Izvor: bunjevci.net

Foto: pinterest.com