POSETA SVEŠTENSTVA NACIONALNOM SAVETU NEMACA

+100%-

POSETA SVEŠTENSTVA NACIONALNOM SAVETU NEMACA

U posetu Nacionalnom savetu nemačke nacionalne manjine i Humanitarnom udruženju Nemaca „St. Gerhard“ u Somboru, došao je 3. juna 2021. godine, gospodin dr Frank James Michael Decker, sveštenik Evangelističke crkve u Beogradu.    Cilj posete gosopodina Deckera je bio susret i upoznavanje sa predstavnicima Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Republici Srbiji, kao i prikupljanje saznanja o životu ovdašnjih Nemaca.

 

 

Sastanak je održan u prostorijama HUN Gerhard. Sastanku sa gospodinom Deckerom prisustvovali su predstavnici Nacionalnog saveta: mr Mihael Plac, Vladislav Turner, Petar Rang i Mihajlo Veniger; kao i predstavnici HUN Gehard Gabrijela Bogišić i Ladislav Plac. Prijateljskoj i radnoj atmosferi sastanka doprinelo je i prisustvo sveštenika katoličke Župe, Luke Poljaka.

 

 

Uz kafu i kolače domaćini su upoznali gospodina Deckera sa životom Nemaca koji danas žive u Somboru i okolini i glavnim zadacima Nacionalnog saveta. Posebno je istaknut značaj otvaranja „Muzeja Podunavskih Švaba“  u Somboru, koji se smatra najvećim poduhvatom nemačke manjine u Srbiji.

 

 

Nakon sastanka uvaženi gost posetio je Muzej podunavskih Švaba, takođe i Svetu misu povodom praznika Tijelova.

 

 

 

Izvor: NSNNM

Foto: NSNNM