POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU KULTURNOG CENTRA VRŠAC I NACIONALNOG SAVETA SLOVENAČKE NACIONALNE MANJINE

+100%-

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU KULTURNOG CENTRA VRŠAC I NACIONALNOG SAVETA SLOVENAČKE NACIONALNE MANJINE

U okviru manifestacije Dani slovenačke kulture koju realizuju Udruženje Slovenaca „Kula“ Vršac i Kulturni centar Vršac, u ponedeljak 28. marta 2022 godine je u galeriji Doma vojske otvorena izložba „Naš put u Banat“.

 

Autor izložbe je Vladimir Vučković, a predstavlja svojevrsni omaž periodu naseljavanja Slovenaca u Banat posle Drugog svetskog rata. Autentičnim fotografijama i predmetima izložba prikazuje kolonizaciju kroz prizmu jedne porodice.

 


Izložbu je otvorio direktor Kulturnog centra Vršac Davor Stojković, a prisutne je pozdravio i član Gradskog veća za kulturu dr Trajan Kačina, kao i predstavnica Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine Jadranka Bugarinov i Snežana Vidergar predstavnica udruženja Slovenaca “Kula”. O izložbi je govorio sam autor.

 


Ovogodišnji Dani slovenačke kulture rezultat su dugogodišnje saradnje između Kulturnog centra i Udruženja Slovenaca „Kula“, a večeras je ta saradnja unapređena potpisivanjem protokola o saradnji između Kulturnog centra i Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine.

 

 

Izvor: NSSNM

Foto: NSSNM