Potpisan sporazum o saradnji između Češkog medijskog centra i Nopea

+100%-

Potpisan sporazum o saradnji između Češkog medijskog centra i Nopea

 

Češki medijski centar i Nopea, uz prisustvo predsednika Nacionalnog saveta češke nacionalne mnjine, prof. dr Jože Sivačeka i sekretara Saveta, Davorina Škornjičke, potpisali su 15. januara 2018. godine Sporazum o saradnji. Sporazumom je definisan okvir budućeg zajedničkog rada, koji će doprineti daljem razvoju informisanja češke nacionalne zajednice i unapređenju resursa organizacija potpisnica.

 

Sporazum, potpisan od strane Bodnar Jaroslava, predsednika Upravnog odbora Češkog medijskog centra i Laušev Nenada, predsednika Nopea, predviđa unapređivanje informisanja, uz učešće organizacija potpisnica, u procesu razvoja građanske svesti i demokratskog društva češke zajednice.

 

Primenom Sporazuma biće omogućena međusobna saradnja u oblasti obaveštavanja, kao i iskorišćavanje ukupnih  resursa i znanja koje organizacije poseduju. Težište je u poboljšanju tehničke i kadrovske strukture, dostpunosti medijskih sadržaja, saradnje na planiranju, kao i osmišljavanju i sprovođenju zajedničkih projekata od interesa za češku zajednicu i njen održivi razvoj.

 

Izvor: Nopea