POZIV VISOKO OBRAZOVANIM ROMIMA I ROMKINJAMA

+100%-

POZIV VISOKO OBRAZOVANIM ROMIMA I ROMKINJAMA

U kabinetu ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordane Čomić održan 17. maja 2021. godine sastanak na kojem su učestvovali predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i v.d. direktorka Pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović.


Tema sastanka bila je podsticaj zapošljavanja visoko obrazovanih mladih Roma i Romkinja kroz programe države Srbije u skladu sa Strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja.


Na osnovu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Nacionalni savet Roma poziva visoko obrazovane Rome da se jave Nacionalnom savetu ili Pokrajinskoj kancelariji za inkluziju Roma kako bi se blagovremeno evidentirali mladi i omogućilo zapošljavanje u skladu sa njihovim stručnim kvalifikacijama.


Ideja je da se kroz direktan društveni dijalog sa Lokalnim samoupravama uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog radi na zapošljavanju visoko obrazovanih Roma.


Smatramo da bi ovakva vrsta dijaloga bila ne samo u interesu romske zajednice, već i kompletnog društva u celini.
U ime Ministarstva, pored ministarke Čomić, sastanku su prisustvovali državni sekretari Olena Papuga i Ninoslav Jovanović.



Izvor: romskinacionalnisavet.org.rs

Foto: romskinacionalnisavet.org.rs