Poziv za mlade stručnjake – istraživače

+100%-

Poziv za mlade stručnjake – istraživače

Forum za etničke odnose, u saradnji sa Visokom školom za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), i „ERMA“ programom, Sarajevo-Forli, uz podršku Ambasade Republike Bugarske u Beogradu, organizuje LETNJU ŠKOLU za mlade stručnjake – istraživače u oblasti INTERETNIČKOG, INTERKULTURALNOG I INTERKONFESIONALNOG DIJALOGA.

 

U obuci će biti uključeno do 20 (dvadeset) mladih stručnjaka – istraživača. Letnja škola će se odvijati na Srebrnom jezeru, od 26. avgusta do 1. septembra 2018. godine.

 

Uslovi koje treba da ispunjava kandidat:

– Starost od 20 do 27 godina;

– Sposobnost razumevanja i korišćenja engleskog jezika;

– Veština pisanja.

 

Letnja škola za mlade stručnjake i istraživače obuhvatiće sledeće teme: Izazovi globalizacije i transformacije identiteta; Interkonfesionalni dijalog i pomirenje; Migracije – kako postupati sa „drugima“; Razvoj regionalne i prekogranične saradnje; Podeljena društva i gradovi – primeri etničkih, kulturnih i verskih podela u Srbiji, na Kosovu i Kipru.

 

Angažovani stručnjaci će za uspešno obavljene aktivnosti dobiti odgovarajući sertifikat koji je usaglašen sa standardima ERMA i Evropskim standardom studentske mobilnosti.

 

Kandidati bi trebalo da, na adresu Foruma:

e-mail: forumbgd@gmail.com i / ili Kraljice Natalije 45/ VII, 11000 Beograd, telefon: 011 36 20 781 dostave sledeća dokumenta: Popunjenu prijavu na poziv za angažovanje; CV; Dokaz o stručnoj spremi; Preporuku fizičkog ili pravnog lica.

 

Rok za prijavljivanje Prijave dostaviti do 20. juna 2018. godine.

 

PRIJAVA ZA UČEŠĆE

Kategorije: Izdvajamo