PREDSEDNIK I PODPREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA RUSKE NACIONALNE MANJINE POSETILI GRAD ČAČAK

+100%-

PREDSEDNIK I PODPREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA RUSKE NACIONALNE MANJINE POSETILI GRAD ČAČAK

Predsednik Nacionalnog saveta ruske nacionalne manjine Milovan Ćurčić i podpredsednik Arsen Plahin, 22. januara 2022. godine posetili su grad Čačak. Njihov domaćin, zamenik gradonačelnika Vladan Milić u jednočasovnom razgovoru izrazio je zadovoljstvo ovim susretom. Kandidovane su i teme za buduće zajdničke razgovore:


1.Popis stanovništva u jesen 2022 sa naglaskom na popis nacionalnih manjina,prvenstveno ruske nacionalne manjine;

2.Otvaranje Ruskog kulturnog centra;

3.Otvaranje Ruske biblioteke u Čačku.


Poseta je učinjena posredstvom Dragana Logvinova, predsednika Društva Srpsko-Rusko-Beloruskog prijateljstva iz Čačka a koje će baštiniti proistekle rezultate ovog i budućih razgovora i dogovora Nacionalni savet – Grad Čačak.


Društvo Srpsko-Rusko-Belorusko prijateljstvo Čačak je 22. januara 2022. uz izložbu fotografija na temu: „Rusija-Najlepša Zemlji” koju je priredio „Centar ruskog geografskog društva u Srbiji“ organizovalo je „Dane Ruske Kulture” u Centru za kulturu, Čačak.


Predsednik „Društva Srpsko-Rusko-Belorusko prijateljstvo“ Dragan Logvinov sa saradnicima u čast otvaranja manifestacije, priredili su bogat kulturno-umetnički program-Ženski pevački hor i recitacija ruske poezije.



Izvor: glaszapadnesrbije.rs

Foto: glaszapadnesrbije.rs